Wat is Marmer?

Marmer ontstaat doordat kalksteen een hele lange tijd enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat. Het woord marmer is afkomstig van het Griekse woord marmaros, dat “glanzende steen” betekent. Marmer wordt in groeves als blokken gewonnen, van deze marmerblokken worden platen gezaagd en van de platen worden tegels gezaagd.

Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. De meest voorkomende afwerkingen zijn gezoet, fijngezoet en gepolijst . Sommige marmersoorten zijn ook verkrijgbaar met een Anticato afwerking. Anticato wil zeggen dat het marmer een extra bewerking ondergaan heeft. Het is bijvoorbeeld geborsteld, getrommeld of gezandstraald. Door deze extra bewerking krijgt de vloer een mooie, doorleefde, authentieke uitstraling.

De steensoort marmer kan op verschillende manieren toegepast  worden. Met name in oudere woningen en gebouwen zien we marmeren vloeren of zuilen en ornamenten. Ook wordt marmer vaak gebruikt in badkamers, als schouw voor de open haard of als muurbekleding.